Opstap naar werken

Het was een drukte van belang bij Baanbrekers en WML Facilitair op dinsdagmorgen 21 februari. Zes groepen tweedeklassers (praktijkonderwijs en vmbo) kwamen op werkbezoek. Dit deden zij in het kader van de tiende editie van het bijzondere project ‘Opstap naar werken’. Het doel van dit project is de scholieren te laten kennismaken met lokale bedrijven en organisaties. Op die manier ervaren de jongeren in de praktijk wat voor soorten werk er in de Langstraat aanwezig zijn. Hierdoor worden hun studie- en beroepskeuze wellicht vergemakkelijkt.

Handen uit de mouwen
Ruim 550 leerlingen en 55 bedrijven en instellingen deden mee aan ‘Opstap naar werken’. De ruim zestig scholieren die bij ons op bezoek kwamen, kregen veel uitleg over Baanbrekers en over WML Facilitair. Ook werden ze rondgeleid langs allerlei werkzaamheden. Natuurlijk mochten zij ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo mochten de jongeren meehelpen met het assembleren van bloempotten, konden ze aan de slag in de wasserij en leerden ze werken met een schrobmachine.

Eerste kennismaking
De veertien- en vijftienjarige leerlingen hadden zich via schoolopdrachten al goed voorbereid op het bezoek. Ze toonden veel interesse in de werkzaamheden en in de medewerkers van Baanbrekers en WML Facilitair. In veel gevallen was het voor de jongeren de eerste kennismaking met het bedrijfsleven. Baanbrekers en WML Facilitair werkten graag mee aan dit project. Het was voor beide organisaties een mooie mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan een jonge doelgroep.

Deel dit bericht: