13mrt/20
Actief neemt specialistisch schoonmaakwerk over.

Actief neemt specialistisch werk over

Actief Cleaning Services nam onlangs twee opdrachten van WML Facilitair over. “Het gaat om heel specialistisch schoonmaakwerk, dat eigenlijk helemaal niet meer bij ons past”, legt manager Carola Couwenberg uit. “In totaal maakten twaalf schoonmaakmedewerkers de overstap van WML Facilitair naar Actief. Negen van hen kwamen in dienst bij Actief. En drie schoonmakers worden vanuit Baanbrekers gedetacheerd bij dit Waalwijkse schoonmaakbedrijf. Een mooi succes wat betreft het meer in beweging komen van onze medewerkers.”

>>> Lees meer over dit onderwerp op de website van Baanbrekers.

06mei/19
WML Facilitair tekent voor het tuinonderhoud bij het NH Hotel Waalwijk.

Visitekaartje NH Hotel Waalwijk in onderhoud bij WML Facilitair

De hoveniers van WML Facilitair, de dochteronderneming van Baanbrekers op het gebied van groen, schoonmaak en beveiliging, tekenen sinds januari jl. voor het onderhoud van de tuinen en het parkeerterrein van het NH Hotel in Waalwijk. Hoewel de samenwerking pas vier maanden jong is, is directeur Manon Bouwman tevreden. “Ik weet niet hoe ze het doen, maar als ik denk dat het tijd is om het gras te maaien, kom ik de volgende dag in het hotel en ligt het gras er weer keurig bij.”

Anderhalve hectare
Het NH Hotel heeft een flink buitenterrein van ongeveer anderhalve hectare. “We hebben een forse parkeerplaats en voor en achter het hotel een tuin. Dat moet er natuurlijk allemaal strak bij liggen, want het is het visitekaartje van je hotel. De eerste indruk van een gast is de meest belangrijke en dat begint bij het oprijden van het terrein.” De hoteldirecteur kent WML Facilitair vanuit het zakelijke netwerk. “We komen elkaar regelmatig tegen bij RKC Waalwijk. Buiten dat vernam ik van onze manager van de technische dienst goede verhalen over de bedrijfstuin van DMG in Waalwijk. Hij was hier erg over te spreken. Ook deze tuin wordt door WML Facilitair bijgehouden. Toen we op zoek gingen naar een nieuwe groenpartner knoopten we gesprekken aan met WML Facilitair. En van het een kwam het ander.”

Expertise inzetten
Hovenier Coriel van Delft is vaak te vinden bij het NH Hotel. “Het is een mooie opdracht, waarbij we veel van onze expertise kunnen inzetten. We zijn hier druk in de weer met het maaien van het gras, het wieden van het onkruid, het gifvrij verwijderen van het onkruid op de bestrating, het aan het seizoen aanpassen van de bloembakken, het verzamelen van zwerfvuil en het snoeien van de heggen. We zijn hier gemiddeld met drie groenmedewerkers aan het werk. Om de vier weken doen we een complete onderhoudsronde, om de twee weken maaien we bij de paaltjes en elke week verzamelen we zwerfvuil en maaien we het gras.”

Goede adviezen
De samenwerking wordt door de directeur van het NH Hotel als zeer prettig omschreven. “Ze komen met eerlijke feedback en goede adviezen. Ook de communicatie met de mensen van WML Facilitair ervaren wij als zeer prettig. Op basis van onze ervaringen zou ik zaken doen met WML Facilitair zeker willen aanbevelen aan andere bedrijven en organisaties.”

11apr/19

Bofkonten werken in verbouwde looierij

Miranda Versluis en Hubert Thé zijn bofkonten. Sinds kort zorgen deze schoonmaakmedewerkers er namelijk voor dat het nieuwe pand van Raadkracht er elke dag spic-en-span bij ligt. Het kantoor – aan de Grotestraat in Waalwijk – is er eentje om door een ringetje te halen. Zo weggelopen uit een glossy interieurtijdschrift. Ooit was dit een looierij. Maar van stinkende huiden is niets meer te merken. Met oog voor veel detail en geschiedenis is het pand aangepakt. En tegenwoordig zitten de administratieve krachten van Raadkracht hier te werken. Dat doen ze samen met hun collega’s van Leijtens & Partners. Miranda en Hubert tekenen voor de uitgebreide schoonmaak van het pand. En dat doen ze graag, ook al staat het pand bol van de bijzondere hoekjes en plekjes.

27nov/18

Baanbrekers reikt Participatieprijs uit

IngramMicro, MijnStijl en Dingemans Elementenbouw b.v. zijn de winnaars van de eerste Participatieprijzen van Baanbrekers. De prijzen zijn uitgereikt in Het Klavier in Kaatsheuvel, tijdens een speciale relatiemiddag op donderdag 22 november jl. Baanbrekers reikt deze prijzen uit om personen, bedrijven en organisaties en projecten in het zonnetje te zetten, die nèt dat stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat werken en meedoen voor iedereen mogelijk wordt.


 

Drie categorieën
Baanbrekers reikte in drie categorieën een Participatieprijs uit. De prijs voor de Participatiepersoon is gewonnen door Caroline van der Plas, Sander Schaap en Mark Tuerlings van IngramMicro. De prijs voor de Participatieploeg werd in de wacht gesleept door MijnStijl in combinatie met het team van ASVZ Vincentius. De Participatieprijs in de categorie Participatieproject ging naar het re-integratie- en participatieproject van Dingemans Elementenbouw b.v.

Genomineerden
In totaal waren er per categorie drie genomineerden. Via de speciale website www.participatieprijs.nl kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen. De Participatieprijzen gingen uiteindelijk naar de genomineerden met het grootste aantal stemmen in hun categorie. Tijdens de stemronde, die ruim anderhalve maand duurde, werd het een ware nek-aan-nekrace tussen de kandidaten.

Dingemans Elementenbouw b.v. is de winnaar van de Participatieprijs in de categorie Participatieproject.

Dingemans Elementenbouw b.v. is de winnaar van de Participatieprijs in de categorie Participatieproject.

Participatiefeiten Dingemans Elementenbouw b.v.:

  • Nu al zeven statushouders uit Somalië en Eritrea in dienst door Huis-Opleiding-Baanproject van Baanbrekers.
  • Het team van Dingemans telt nu zestien nationaliteiten.
  • Dingemans biedt Nederlandse taalles in-company aan.
MijnStijl en Vincentius delen samen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatieploeg.

MijnStijl en Vincentius delen samen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatieploeg.

Participatiefeiten MijnStijl:

  • MijnStijl biedt als jaren duurzaam werk aan de talenten van ASVZ Vincentius (arbeidsmatige dagbesteding), die bij Baanbrekers werkzaam zijn.
  • De talenten van ASVZ Vincentius vinden het erg leuk om de producten voor MijnStijl (onder meer geschenkzeepassortimenten) samen te stellen.
  • MijnStijl vindt het verhaal achter een product erg belangrijk. Daarom werken zij graag samen met kleinere fabrikanten. En daarom proberen zij altijd de eindassemblage te laten verzorgen door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Caroline van der Plas, Marc Tuerlings en Sander Schaap van IngramMicro wonnen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatiepersoon.

Caroline van der Plas, Marc Tuerlings en Sander Schaap van IngramMicro wonnen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatiepersoon.

Participatiefeiten IngramMicro:

  • IngramMicro schakelt SW-medewerkers van Baanbrekers in om op locatie te werken bij het fulfilmentcenter van Bol.com. Verder zijn er vanuit Baanbrekers cleanteams (met werkplek- en magazijnopruimers) actief bij IngramMicro.
  • IngramMicro biedt kandidaten vanuit de Participatiewet nieuwe kansen op betaald werk en een nieuwe, werkzame toekomst.
  • IngramMicro laat het terreinonderhoud en de gladheidsbestrijding uitvoeren door WML Facilitair.
15okt/18

Baanbrekers reikt Participatieprijs uit

Baanbrekers reikt in november voor het eerst de Participatieprijs uit. Ook partners en klanten van WML Facilitair zijn genomineerd!

Baanbrekers doet dit om personen, bedrijven en organisaties en projecten in het zonnetje te zetten. het gaat er hierbij om dat er net dat stapje extra wordt gezet om ervoor te zorgen dat werken en meedoen voor iedereen mogelijk wordt.

Drie prijzen
“Eigenlijk reiken we drie Participatieprijzen uit”, vertelt Ahmed Kansouh, directeur van Baanbrekers. “We hebben een prijs voor de Participatiepersoon, de Participatieploeg en het Participatieproject van 2018. We hebben per categorie drie genomineerden. En iedereen kan meebepalen wie er in de prijzen valt. Van maandag 1 oktober a.s. tot en met de Dag van Respect – dat is zaterdag 10 november a.s. – kan er namelijk door iedereen worden gestemd op een speciale website: www.participatieprijs.nl. De genomineerde met de meeste stemmen, krijgt uiteindelijk de prijs.”

Wie zijn er genomineerd?

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PERSOON:

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PLOEG:

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PROJECT:

Breng je stem uit op https://www.participatieprijs.nl/breng-je-stem-uit/