IngramMicro, MijnStijl en Dingemans Elementenbouw b.v. zijn de winnaars van de eerste Participatieprijzen van Baanbrekers. De prijzen zijn uitgereikt in Het Klavier in Kaatsheuvel, tijdens een speciale relatiemiddag op donderdag 22 november jl. Baanbrekers reikt deze prijzen uit om personen, bedrijven en organisaties en projecten in het zonnetje te zetten, die nèt dat stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat werken en meedoen voor iedereen mogelijk wordt.


 

Drie categorieën
Baanbrekers reikte in drie categorieën een Participatieprijs uit. De prijs voor de Participatiepersoon is gewonnen door Caroline van der Plas, Sander Schaap en Mark Tuerlings van IngramMicro. De prijs voor de Participatieploeg werd in de wacht gesleept door MijnStijl in combinatie met het team van ASVZ Vincentius. De Participatieprijs in de categorie Participatieproject ging naar het re-integratie- en participatieproject van Dingemans Elementenbouw b.v.

Genomineerden
In totaal waren er per categorie drie genomineerden. Via de speciale website www.participatieprijs.nl kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen. De Participatieprijzen gingen uiteindelijk naar de genomineerden met het grootste aantal stemmen in hun categorie. Tijdens de stemronde, die ruim anderhalve maand duurde, werd het een ware nek-aan-nekrace tussen de kandidaten.

Dingemans Elementenbouw b.v. is de winnaar van de Participatieprijs in de categorie Participatieproject.

Dingemans Elementenbouw b.v. is de winnaar van de Participatieprijs in de categorie Participatieproject.

Participatiefeiten Dingemans Elementenbouw b.v.:

  • Nu al zeven statushouders uit Somalië en Eritrea in dienst door Huis-Opleiding-Baanproject van Baanbrekers.
  • Het team van Dingemans telt nu zestien nationaliteiten.
  • Dingemans biedt Nederlandse taalles in-company aan.
MijnStijl en Vincentius delen samen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatieploeg.

MijnStijl en Vincentius delen samen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatieploeg.

Participatiefeiten MijnStijl:

  • MijnStijl biedt als jaren duurzaam werk aan de talenten van ASVZ Vincentius (arbeidsmatige dagbesteding), die bij Baanbrekers werkzaam zijn.
  • De talenten van ASVZ Vincentius vinden het erg leuk om de producten voor MijnStijl (onder meer geschenkzeepassortimenten) samen te stellen.
  • MijnStijl vindt het verhaal achter een product erg belangrijk. Daarom werken zij graag samen met kleinere fabrikanten. En daarom proberen zij altijd de eindassemblage te laten verzorgen door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Caroline van der Plas, Marc Tuerlings en Sander Schaap van IngramMicro wonnen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatiepersoon.

Caroline van der Plas, Marc Tuerlings en Sander Schaap van IngramMicro wonnen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatiepersoon.

Participatiefeiten IngramMicro:

  • IngramMicro schakelt SW-medewerkers van Baanbrekers in om op locatie te werken bij het fulfilmentcenter van Bol.com. Verder zijn er vanuit Baanbrekers cleanteams (met werkplek- en magazijnopruimers) actief bij IngramMicro.
  • IngramMicro biedt kandidaten vanuit de Participatiewet nieuwe kansen op betaald werk en een nieuwe, werkzame toekomst.
  • IngramMicro laat het terreinonderhoud en de gladheidsbestrijding uitvoeren door WML Facilitair.
Deel dit bericht: