De nieuwe locatie van het Dr. Mollercollege en de Walewyc-mavo aan de Olympiaweg is onlangs officieel geopend. Dit nieuwe, moderne en toegankelijke schoolgebouw wordt door de professionele schoonmakers van WML Facilitair helemaal spic-en-span gehouden. Ook de beveiligers van WML Facilitair verrichten hun diensten in deze onderwijsinstelling in Waalwijk. Het Dr. Mollercollege, de Walewyc-mavo maken naast het d’Oultremontcollege in Drunen en het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel, deel uit van OMO Scholengroep De Langstraat.
“Wij werken al langer samen met de verschillende vestigingen van OMO Scholengroep De Langstraat”, vertelt Hans Bax, directeur van WML Facilitair. “Zo maken we ook schoon bij het Van Haestrechtcollege en bij het d’Oultremontcollege. Ook op andere terreinen zijn we hier actief of actief geweest. Denk hierbij aan toezicht en aan groenonderhoud. Hoewel wij al werkten voor beide scholen die nu samen in één gebouw aan de Olympiaweg zitten, is het altijd spannend als er verhuisd wordt. Dat zijn immers evaluatiemomenten. Het doet ons enorm veel deugd dat OMO Scholengroep De Langstraat ook op de nieuwe locatie voor ons heeft gekozen.”

Een taart op de samenwerking!

Een taart op de samenwerking!

Naar vermogen meedoen
De keuze voor een sociaal betrokken dienstverlener ligt volgens Jan van Pelt, rector van OMO Scholengroep
De Langstraat voor de hand. “Onze scholen staan midden in de maatschappij. Wij werken er hard aan om iedereen naar eigen vermogen te laten meedoen. WML Facilitair is met exact hetzelfde bezig, alleen dan op het gebied van werken. Als dochteronderneming van Baanbrekers, de regionale publieke onderneming voor werk en inkomen, zorgt WML Facilitair er namelijk voor dat mensen met allerlei talenten en beperkingen gewoon kunnen meedraaien in een reguliere werkomgeving. Dit maatschappelijk verantwoord ondernemen past goed bij ons. Vandaar dat we ook nu weer kozen voor een samenwerking met de dienstverleners uit Waalwijk. En natuurlijk is de prijs-kwaliteitverhouding in orde.”
De schoonmakers van WML Facilitair zijn elke dag druk in de weer met het schoonmaken en schoonhouden van het schoolgebouw. De beveiligers van WML Facilitair komen in actie tijdens de schoolpauzes. Dan zien zij erop toe, samen met de conciërges en onderwijsassistenten, dat de leerlingen geen overlast veroorzaken op school en in de wijk rondom de school.”

Het contract wordt ondertekend door de directeuren

Het contract wordt ondertekend door de directeuren

 

Deel dit bericht: