Veel gemeenten hebben het zwaar te verduren. De financiële tegenvallers worden vaak via bezuinigingen op het bordje van de burger gelegd. Soms gaan de lasten omhoog, vaker wordt bespaard op uitgaven. Dan kan het gebeuren dat de woonomgeving er wat minder fleurig uit komt te zien. WML Facilitair steekt daar in de gemeente Loon op Zand een stokje voor. Hier komt deze organisatie met iets nieuws: adoptiegroen.

Vergroeners van de samenleving
De gemeente Loon op Zand wilde besparen op de wisselperken”, vertelt WML Facilitairdirecteur Hans Bax. “Dat zou dus betekenen dat de inwoners van de gemeente niet meer zouden kunnen genieten van kleurige bloemen, bollen en planten op verschillende in- en uitvalswegen. Omdat wij dat, als vergroeners van onze samenleving, een slechte zet vonden, stelden wij voor om het groen te adopteren. Voortaan zorgen wij voor het aanplanten en onderhouden van drie wisselperken in het kerkdorp Loon op Zand. De gemeente en de inwoners zijn hier blij mee. En wij kunnen op deze manier weer een mooi visitekaartje afgeven voor onze groenafdeling. Op die manier is iedereen tevreden.

Deel dit bericht: