De aanvoerders van de achttien clubs in de Jupiler League zijn er uit: de grasmat van RKC WAALWIJK was in het seizoen 2010/2011 de allerbeste om op te spelen. Onlangs reikte Danny Hesp, voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS), de schaal uit voor de kampioensmat. Het beste veld van de Jupiler League kwam tot stand door het innige teamspel tussen RKC WAALWIJK, VOS Capelle en WML Facilitair.

Ook het veld van RKC WAALWIJK is kampioen geworden. (c) WML Facilitair.

Ook het veld van RKC WAALWIJK is kampioen geworden. (c) WML Facilitair.

Veel energie en aandacht
“Een goede grasmat heeft absolute prioriteit bij ons”, vertelt Mohammed Allach, directeur voetbalzaken van RKC WAALWIJK. “Met de stijl van voetbal dat wij spelen, is een goede mat essentieel. Onze jongens hebben samen met WML Facilitair en VOS Capelle enorm veel energie en aandacht geschonken aan het optimaliseren van de grasmat. Dit werpt nu zijn vruchten af. Goede mensen en absolute aandacht, dat is de formule.”

Trotse mannen op een van een zware competitie herstellend veld. (c) WML Facilitair.

Trotse mannen op een van een zware competitie herstellend veld. (c) WML Facilitair.

Absoluut topveld
Sjef Verboven van WML Facilitair: “Aan het begin van het seizoen hebben we behoorlijk gediscussieerd over het speelveld. ‘Ik ga voor niets minder dan een absoluut topveld’, zei Mo toen. Dit is ons toch aardig gelukt.” Sjef is vanuit WML Facilitair dagelijks in de weer met ‘zijn’ grasmat. Bij zijn werkzaamheden krijgt hij regelmatig ondersteuning van collega’s van WML Facilitair. Zijn helpen onder meer bij het veldherstel. Verder is een belangrijke taak weggelegd voor maaimedewerker Corné Verschuren.

Trots op waardering
De schaal voor het beste veld van de Jupiler League krijgt een mooie plek in het Mandemakers Stadion. “We zetten hem naast de kampioensschaal. De één is immers voortgekomen uit het ander. We zijn erg trots op deze waardering”, aldus Sander Mijnhijmer, medewerker facilitaire zaken bij RKC WAALWIJK. “Het is een kopie van de kampioensschaal, hij is exact hetzelfde”, zegt Hesp, als het gaat over de trofee. “Onze schaal is geproduceerd door dezelfde leverancier.” Hesp spreekt van ‘een fantastische prestatie’. Vervolgens met een knipoog: “Maar in de Eredivisie is men nog een stuk kritischer.”

Sjef Verboven, medewerker van WML Facilitair, is enorm trots met het bereikte resultaat. (c) WML Facilitair.

Sjef Verboven, medewerker van WML Facilitair, is enorm trots met het bereikte resultaat. (c) WML Facilitair.

Gemiddelde score van 3,71
De aanvoerders van de achttien Jupiler League-clubs smsen na iedere thuiswedstrijd die zij spelen de score van het speelveld naar Danny Hesp. Dit kan variëren van een één (heel slecht) tot een vijf (super). RKC WAALWIJK eindigde dit seizoen op een gemiddelde score van 3,71. De winnaar van vorig seizoen, Go Ahead Eagles, eindigde op plaats twee (3,57). Het kunstgrasveld van RBC Roosendaal (2,88) volgde op plaats drie.

Deel dit bericht: