Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer hebben er sinds donderdag 24 maart jl. 675 bomen bij. Wat een ochtend doorwerken al niet kan opleveren! In het kader van de 55-ste Boomfeestdag gingen ongeveer 65 basisschoolleerlingen samen met groenmedewerkers van WML Facilitair aan de slag met spade en schop. Onder het motto ‘bomen smaken naar meer’ zorgden zij samen voor vergroening van de drie kerkdorpen van de gemeente Loon op Zand.

Schone lucht
“Het belang van bomen in steden, dorpen en wijken is erg groot”, vertelt uitvoerder Hans Govers. “Bomen maken de buurt leefbaar, zorgen voor schone lucht en voor het welzijn en de gezondheid van mens en dier. Mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen.” Het aanplanten van bomen is ook van belang als één van de gemeentelijke maatregelen tegen CO2-vervuiling. “De jaarlijkse Boomfeestdag is een supergelegenheid om de handen uit de mouwen te steken en samen met de kinderen aan de slag te gaan met het planten van nieuw leven.”

Basisschoolleerlingen en groenmedewerkers staken samen de handen uit de mouwen.

Basisschoolleerlingen en groenmedewerkers staken samen de handen uit de mouwen.

Jaar van de bossen
De leerlingen van De Hil uit Kaatsheuvel, De Blokkendoos uit Loon op Zand en De Start uit De Moer werden bij hun plantwerkzaamheden geholpen door flink wat medewerkers van de groenploeg van Loon op Zand. De coördinatie was in handen van assistent-uitvoerders Jos Damen en Piet van Empel. “Op drie locaties zijn bomen aangeplant. Het ging om 75 linden en om zeshonderd esdoorns. We hebben dus flink ons best gedaan in dit internationale ‘jaar van de bossen’. Overigens was het niet voor het eerst dat WML Facilitair actief is tijdens de Boomfeestdag. Dat doen we al vele jaren met veel plezier.”

Deel dit bericht: