WML Facilitair in actie voor de Taxus Taxi

Ook dit jaar gaat het taxus snoeisel van WML Facilitair weer naar de Taxus Taxi. Voor het goede doel! Want de Taxus heeft een geneeskrachtige werking. De werkzame stof Taxol die uit het taxussnoeisel wordt geëxtraheerd wordt gebruikt voor chemotherapie.

Van taxus tot chemotherapie

Wanneer het taxussnoeisel bij WML Facilitair is opgehaald, wordt het vervoerd naar kruidendrogerij Roijkru in Oss. Eenmaal aangekomen zoeken de chauffeurs van Taxus Taxi het snoeisel nogmaals uit, zodat er zo min mogelijk verontreiniging mee de machines in gaat. Als eenmaal al het goedgekeurde taxussnoeisel is gesorteerd wordt het kort gesneden. Nadat alles door de snijmachine is geweest, wordt het materiaal gedurende 15 á 20 uur gedroogd. Eenmaal droog wordt het nogmaals gesneden. Vervolgens wordt het zuivere materiaal ingepakt en verscheept naar het oosten. Hier wordt de stof 10-deacetylbaccatine III geëxtraheerd. Deze stof is een van de begin bestanddelen van taxol. Nadat de deacetyl is omgezet naar taxol wordt de vloeistof ingepakt en wereldwijd verspreid. In de ziekenhuizen waar taxol wordt toegepast voegen medewerkers het toe aan de chemotherapie.

Terugblik
In 2017 heeft de Taxus Taxi dankzij de donaties ruim 2.200 chemotherapieën weten in te zamelen. Het doel is voor 2018 gesteld op een kleine 3.000 therapieën.

Bijzondere bijdrage
WML Facilitair levert samen met onze hoveniers graag een bijdrage aan dit mooie initiatief. Er zijn namelijk 15 volle kruiwagens taxussnoeisel nodig voor 1 chemotherapie! Wilt u ook een bijdrage leveren? Kijk dan op http://www.taxustaxi.nl/ voor meer informatie.

 

 

 

 

Deel dit bericht: