Op 22 maart was het weer zo ver, de jaarlijkse Boomfeestdag.  De gemeente Waalwijk organiseerde in samenwerking met Staatsbosbeheer een aantal activiteiten voor basisschoolleerlingen in natuurgebied Den Dulver in Waspik en WML Facilitair heeft hier een mooie bijdrage aan geleverd.


Aan de slag met vogelhuisjes

Voor de Boomfeestdag kwamen de ruim 350 leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente Waalwijk massaal op de fiets naar het natuurgebied. Na de introductie door Staatsbosbeheer en de wethouder, gingen de leerlingen in groepen aan de slag met de verschillende activiteiten. Eén van de activiteiten was het in elkaar zetten van vogelhuisjes. De medewerkers van WML Facilitair hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de bouwpakketjes samen te stellen. Ook nu waren onze medewerkers aanwezig om te assisteren met het in elkaar timmeren van de broedkastjes. Vol enthousiasme hebben de leerlingen aan de huisjes gewerkt, een succesvolle activiteit!

Bijzonder jaar voor Stichting Boomfeestdag

Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor de Stichting Boomfeestdag. Het is namelijk de 60e editie van deze bijzondere dag waarop gemiddeld 200.000 bomen worden geplant. Dit betekent dat er in de afgelopen 60 jaar in totaliteit al 10 miljoen bomen zijn geplant! Eén van de doelstellingen van de stichting is tevens om leerlingen op een leuke manier in contact te brengen met de natuur. Dat is in Waalwijk in ieder geval zeker gelukt.

Deel dit bericht: