Op dit moment hebben we te maken met extreem weer. De huidige weersomstandigheden zorgen ervoor dat de natuur extra actief is. Hooikoorts-patiënten worden al enige tijd gewezen op extra pollen in de lucht door veel bloei. Als er veel bloei is, volgt er de weken daarna ook veel groei van bomen, planten én onkruid. Particulieren merken dit al volop, extra schoffelrondes zijn nodig in de tuin om het onkruid te weren.

Extra werk voor de hoveniers van WML Facilitair
Ook WML Facilitair ondervindt de gevolgen van dit extreme weer. Er zijn extra schoffelrondes nodig om het onkruid beheersbaar te houden en het gras groeit extra hard en kan vanwege de regen niet altijd gemaaid worden. Daar komt nog bij dat vanaf 1 april een verbod geldt op de chemische onkruidbestrijding op verharding. We hebben gekozen voor een milieuvriendelijke oplossing met hete lucht. Als de verharding echter te nat is, of als het regent, dan kan de hete lucht niet goed zijn werk doen en is het mogelijk dat niet al het onkruid wordt bestreden.

Het onkruid groeit extra hard door het extreme weer!

Het onkruid groeit extra hard door het extreme weer!

Samen de handen uit de mouwen
De hoveniers van WML Facilitair steken samen de handen uit de mouwen om het onkruid te bestrijden en de extra groei tegen te gaan. We zetten extra medewerkers in en werken ook op zaterdagen om ervoor te zorgen dat alles er netjes uit blijft zien. Het lukt niet altijd om overal het gewenste niveau te realiseren door de extreme weersomstandigheden. We vragen hiervoor uw begrip. De groeipiek duurt nog zeker tot eind juni. Hierna hopen we dat het weer een stabielere vorm aanneemt en we de groei beter kunnen bedwingen voor een mooier beeld.

Vragen of opmerkingen?
Indien u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw contactpersoon bij WML Facilitair of via 0416-671556.

 

Deel dit bericht: