De gifspuit kan aan de wilgen. Dat is wat WML Facilitair als mens- en milieubewuste dienstverlener al een flinke tijd propageert. Onkruidbestrijding zonder chemicaliën heeft de toekomst. Er zijn wat dit betreft veel goede alternatieven die geen schade berokkenen aan mens en milieu. Zo bindt WML Facilitair de strijd tegen het onkruid aan met hete lucht.

Hete lucht
In 2014 startte WML Facilitair met een proef in de gemeente Heusden. Hier werd op een flinke schaal op een milieuvriendelijke manier met hete lucht het onkruid op verharding bestreden. Ruim een jaar verder concludeert WML Facilitair dat dit een erg succesvolle manier van onkruid bestrijden is.

2015-04-29 09.04.04Verbod op chemische onkruidbestrijding
Op steeds meer plaatsen – bij bedrijven, instellingen en particulieren – mogen wij deze manier van onkruid bestrijden toepassen. Het aantal opdrachtgevers dat voor chemievrije onkruidbestrijding bij WML Facilitair aanklopt, zal ongetwijfeld gaan groeien als op termijn het verbod op het gebruik van chemische onkruidbestrijding op verharding van kracht wordt.

Dubbel milieuvriendelijk
WML Facilitair zet inmiddels twee zelfrijdende machines in, die met hete lucht in plaats van gif de strijd met het onkruid aangaan. Verder gebruiken de hoveniers van WML Facilitair twee hete luchthandunits. Deze units zijn voor de lastige hoekjes en moeilijk te bereiken bestrating. Eén van de handunits is op een elektrische auto geplaatst. Hiermee onderstreept WML Facilitair dat er op een dubbel milieuvriendelijke en steeds ‘groenere’ manier wordt gewerkt.

2014-04-17 11.38.25

Deel dit bericht: