6% regelingHet lage btw-tarief op tuinonderhoud en tuinrenovatie is verlengd, hebben kabinet en oppositiepartijen afgesproken bij de begrotingsbesprekingen. Het verlaagde tarief, ook wel de 6% regeling genoemd, geldt nog tot 1 juli 2015. De tijdelijke btw-verlaging geldt voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar. Laat u de tuin van uw woning aanleggen of onderhouden? Dan valt dit ook onder deze regeling. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

Geldt het 6% btw-tarief alleen voor tuinen bij oudere woningen?
Ja, het verlaagde tarief op arbeid van hoveniers voor tuinaanleg en -onderhoud is van toepassing op tuinen bij woningen die ouder zijn dan twee jaar. De woning dient minimaal twee jaar oud te zijn en het pand dient minimaal twee jaar als woning gebruikt te worden.

Geldt het 6% btw-tarief ook voor tuinen bij nieuwbouwwoningen?
Nee, het verlaagde tarief op arbeid van hoveniers voor tuinaanleg en -onderhoud is alleen van toepassing op tuinen bij woningen die ouder zijn dan twee jaar. Bij twijfel of een woning ouder is dan twee jaar, is het aan te raden als opdrachtnemer de opdrachtgever een verklaring te laten tekenen.

Met deze tuin kunnen onze opdrachtgevers jaren vooruit.

Wanneer is een pand een woning?
Woningen zijn alle panden die bestemd zijn voor permanente bewoning door particulieren. Naast gewone woningen komen ook tuinen bij woonboten en woonwagens in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief. Recreatiewoningen die niet permanent bewoond mogen worden vallen niet onder het besluit.

Voor welke opdrachtgevers kan het 6% btw-tarief worden toegepast?
Het verlaagde btw-tarief mag berekend worden over de arbeidskosten van hoveniers voor het aanleggen en onderhouden van tuinen van:
• Particulieren
• VVE’s
• Woningbouwcorporaties
• Bejaardenhuizen
• Verpleeghuizen
• Verzorgingsinstellingen
• Woonboten (tuin aan de kade of daktuin)
• Woonwagens

Meer weten?
Wilt u weten of u gebruik kunt maken van deze voordelige regeling?
Neem contact op met WML Facilitair op het telefoonnummer 0416-671556.

Deel dit bericht: