Het contract tussen RIBW Brabant, SMC en WML Facilitair is onlangs getekend.

Een bijzondere vorm van samenwerking is ontstaan door het ondertekenen van een nieuw schoonmaakcontract tussen RIBW Brabant, adviesbureau SMC Consultancy en facilitair professional WML Facilitair. Sinds 1 juli jl. worden negen locaties van RIBW Brabant in de gemeenten Oisterwijk en Tilburg schoongemaakt door WML Facilitair.

Het contract tussen RIBW Brabant, SMC en WML Facilitair is onlangs getekend.

Het contract tussen RIBW Brabant, SMC en WML Facilitair is onlangs getekend.

Mensgerichte organisatie
“Twee medewerkers van het vorige schoonmaakbedrijf zijn bij ons in dienst gekomen”, vertelt Hans Bax, directeur van WML Facilitair. “Als mensgerichte organisatie vinden wij het belangrijk om deze personen een nieuw en toch vertrouwd plekje te bieden. Bovendien volgen we hiermee de afspraken die in de schoonmaak-cao zijn vastgelegd. De overige schoonmakers worden door ons geleverd. Wij werken hierbij bewust met een mooie en afgewogen mix van medewerkers met en medewerkers zonder een beperking. Voor een deel worden de schoonmaakwerkzaamheden ook verricht door cliënten van RIBW Brabant. Op die manier hebben we een mooie ploeg aan het werk bij deze nieuwe opdrachtgever.”

Herstel
“Dat onze cliënten meedoen met schoonmaakwerkzaamheden past prima binnen de visie die RIBW Brabant heeft op herstel”, vertelt Eelco den Hamer, hoofd facilitaire zaken van RIBW Brabant. “Wij ondersteunen mensen met een psychiatrische achtergrond bij het vinden van hun weg in de samenleving. Activiteiten en werk zijn hierbij belangrijk. Daarom geven wij onze cliënten nadrukkelijk een rol in de schoonmaakprogramma’s van onze locaties.”

Meteen een klik
Adviesbureau SMC uit Zaltbommel speelde een belangrijke rol als intermediair tussen RIBW Brabant en WML Facilitair. “We hadden al snel door dat RIBW Brabant en WML Facilitair goed bij elkaar zouden passen”, licht Armand Luitwieler van SMC toe. “Dat bleek ook tijdens de eerste kennismaking. Er was meteen een klik. Samen gaan we ervoor zorgen dat deze schoonmaakklus op een juiste wijze geklaard wordt.”

Deel dit bericht: