Woonzorgcentrum Eikendonk, één van de elf locaties van Stichting Schakelring, zal de komende jaren een metamorfose ondergaan. Eikendonk krijgt daardoor een kwaliteitsimpuls. Want woongenot, zorg op maat en bijpassende services zijn bepalende pijlers in de visie van Schakelring en precies deze zaken krijgen in de transformatie nog meer vorm.

Fraaie wandelomgeving
Waar nu nog een braakliggend terrein is ten Noorden van woonzorgcentrum Eikendonk in Waalwijk wordt binnenkort een fraaie wandelomgeving aangelegd voor de bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers. Medewerkers krijgen een nieuwe parkeervoorziening op een andere plek. Stichting Schakelring klopte voor deze grote opdracht bij locatie Eikendonk aan bij de hoveniers van WML Facilitair. Onlangs werd door John Moolenschot, van de Raad van Bestuur van Schakelring en Hans Bax, directeur van WML Facilitair, het contract getekend voor deze kwaliteitsimpuls van de locatie Eikendonk.

De ondertekening van het contract. John Moolenschot van Stichting Schakelring (rechts) en Hans Bax van WML Facilitair (links). (c) WML Facilitair.

De ondertekening van het contract. John Moolenschot van Stichting Schakelring (rechts) en Hans Bax van WML Facilitair (links). (c) WML Facilitair.

Ware metamorfose
Het terrein van Eikendonk en een deel van de bestaande gebouwen zullen een ware metamorfose ondergaan. Naar verwachting wordt in 2013 gestart met de bouw van een nieuw woongebouw op de plek van het huidige parkeerterrein. Hiervoor moet de huidige parkeervoorziening voor personeel wijken; deze wordt verplaatst naar een minder in het oog springende plek. De aanleg van de mooie wandelomgeving vormt natuurlijk een grote plus voor de bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers van Eikendonk, maar ook voor de locatie als geheel. Ook op deze manier laat Eikendonk zien dat zij alles wil doen voor welzijn en goede kwaliteit van leven voor alle cliënten.

Rolstoelvriendelijke wandelpaden
WML Facilitair gaat met veel plezier het ruime wandelgebied en de parkeervoorziening creëren. De ontwerptekeningen zijn van de hand van landschapsarchitect MTD uit ’s-Hertogenbosch. In totaal wordt ruim twee hectare terrein onder handen genomen. Er worden rolstoelvriendelijke wandelpaden aangelegd tussen bomen, struiken en weidebloemen. WML Facilitair zorgt ook voor het plaatsen van de energiezuinige straat- en wandelpadverlichting. Verder zullen de groenprofessionals uit Waalwijk ook een brug van FSC-gecertificeerd hardhout aanleggen, een paddenpoel maken voor amfibieën en parkmeubilair plaatsen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Het is niet voor het eerst dat WML Facilitair voor Stichting Schakelring in actie komt. Al jarenlang zorgt WML Facilitair in opdracht van deze zorgorganisatie voor de aanleg en het onderhoud van alle groenvoorzieningen rondom de verschillende woonzorgcentra. Ook verzorgt WML de glasbewassing van alle panden. De samenwerking met WML Facilitair past prima bij de doelstellingen van Stichting Schakelring op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Deel dit bericht: