De Julianafontein spuit weer! Foto: Frank Trommelen.

Even hingen er donkere wolken boven de Julianafontein in Waalwijk. Ruim een jaar geleden dreigde de fontein aan het Hertog Janpark voor altijd te stoppen met spuiten. De oorzaak was de technisch slechte conditie van de fontein. Opknappen zou te duur zijn. Toen kwam de buurt spontaan in actie. Er volgden brieven in dag- en weekbladen. Ook werden de sociale media ingezet. En er werd een heuse stichting opgericht.

De Julianafontein spuit weer! Foto: Frank Trommelen.

De Julianafontein spuit weer! Foto: Frank Trommelen.

Steentje bijdragen
Het lokale en regionale bedrijfsleven werd enthousiast gemaakt om een steentje bij te dragen aan de renovatie van de bijzondere fontein. Ook WML Facilitair was uiteraard van de partij! Wij zorgden ervoor dat het beschadigde gras opnieuw werd ingezaaid. Ook tekende onze organisatie voor het graven van een sleuf rondom de fontein. Deze sleuf is later door ons voorzien van wit zand. Daarna zijn er tegels gelegd.

De Julianafontein kon worden gerenoveerd door de gezamenlijke actie van burgers, het bedrijfsleven en de gemeente.

De Julianafontein kon worden gerenoveerd door de gezamenlijke actie van burgers, het bedrijfsleven en de gemeente.

Oude blikvanger
Bedrijven en inwoners sponsorden in geld en in natura. Ook de gemeente Waalwijk kwam met een financiële bijdrage. Door de gezamenlijke actie en het vereende enthousiasme kon de fontein weer gaan spuiten. In oktober is de ruim halve eeuw oude blikvanger weer in gebruik genomen.

Deel dit bericht: