Een flink aantal leerlingen maakte onlangs kennis met het werken bij WML Facilitair. Dit gebeurde in het kader van het project ‘Opstap naar werken’. Dit project is een initiatief van uitzendorganisatie Adecco. Adecco heeft bijna zestig bereid gevonden om de deuren te openen voor ruim vijfhonderd leerlingen van het vmbo en het praktijkonderwijs. Uiteraard werkte WML Facilitair graag mee aan dit project.

Flink wat leerlingen konden zien wat werken bij WML Facilitair inhoudt.

Flink wat leerlingen konden zien wat werken bij WML Facilitair inhoudt.

Officiële aftrap
Op dinsdag 19 februari jl. werd rond 8.45 uur de officiële aftrap voor Opstap naar werken gegeven bij het gemeentehuis in Waalwijk. Daarna gingen vijfhonderd leerlingen en zestig begeleiders met de fiets op pad om kennis te maken met Waalwijkse bedrijven en organisaties. WML Facilitair mocht rond 9.15 uur de eerste groep ontvangen.

'Meelopen' met de schoonmaak.

'Meelopen' met de schoonmaak.

Kijken in de schuttingwerkplaats.

Kijken in de schuttingwerkplaats.

Vragen stellen
Na een kopje thee of koffie met iets lekkers en het bekijken van de bedrijfsfilm mochten de leerlingen vragen stellen aan de P&O adviseur van WML Facilitair. Belangrijke onderwerpen voor de leerlingen waren:

  • Welke beroepen zijn er binnen het bedrijf?
  • Welke opleidingen heb je nodig?

Daarna deden de leerlingen mee aan een korte quiz over WML Facilitair. De winnaar ontving natuurlijk een prijs.

Op de foto bij een bedrijfsvoertuig van WML Facilitair.

Op de foto bij een bedrijfsvoertuig van WML Facilitair.

Zelf achter het stuur van een maaimachine.

Zelf achter het stuur van een maaimachine.

Werk in de praktijk
Ook het werk in de praktijk kwam uitvoerig aan bod. Allereerst heeft de schoonmaakafdeling uitleg gegeven over veilig schoonmaken en mochten de jongens en meisjes achter een schrobmachine lopen. Vervolgens zijn ze naar buiten gegaan waar de groenvoorziening een kneuzer en andere machines had tentoongesteld. Ook hier kregen ze uitleg over veiligheid en het werken met de verschillende machines. Een groenmedewerker gaf vervolgens een demonstratie werd gegeven. De leerlingen bleven op veilige afstand en mochten na de demonstratie ook even van dichtbij bekijken hoe de machines in elkaar zaten.

Altijd leuk om naar machines en apparaten te kijken!

Altijd leuk om naar machines en apparaten te kijken!

Schuttingen
Het laatste onderdeel was een bezoek aan de schuttingwerkplaats. Hier konden de leerlingen zien hoe de schuttingen worden gemaakt en welke gereedschappen en hulpmiddelen hierbij worden gebruikt. Enkele leerlingen mochten helpen met het spijkerpistool. Na ruim 45 minuten sprongen de leerlingen weer op hun fiets om naar het volgende bedrijf te gaan. WML Facilitair mocht in totaal drie groepen mogen ontvangen. Voor ons was het een leuke ervaring om de leerlingen iets te laten zien van onze vakgebieden. Nu maar hopen dat de leerlingen op school voor de richting beveiliging, groen of schoonmaak kiezen, dan zien we ze wellicht in de toekomst nog terug!

Deel dit bericht: