11apr/19

Bofkonten werken in verbouwde looierij

Miranda Versluis en Hubert Thé zijn bofkonten. Sinds kort zorgen deze schoonmaakmedewerkers er namelijk voor dat het nieuwe pand van Raadkracht er elke dag spic-en-span bij ligt. Het kantoor – aan de Grotestraat in Waalwijk – is er eentje om door een ringetje te halen. Zo weggelopen uit een glossy interieurtijdschrift. Ooit was dit een looierij. Maar van stinkende huiden is niets meer te merken. Met oog voor veel detail en geschiedenis is het pand aangepakt. En tegenwoordig zitten de administratieve krachten van Raadkracht hier te werken. Dat doen ze samen met hun collega’s van Leijtens & Partners. Miranda en Hubert tekenen voor de uitgebreide schoonmaak van het pand. En dat doen ze graag, ook al staat het pand bol van de bijzondere hoekjes en plekjes.

27nov/18

Baanbrekers reikt Participatieprijs uit

IngramMicro, MijnStijl en Dingemans Elementenbouw b.v. zijn de winnaars van de eerste Participatieprijzen van Baanbrekers. De prijzen zijn uitgereikt in Het Klavier in Kaatsheuvel, tijdens een speciale relatiemiddag op donderdag 22 november jl. Baanbrekers reikt deze prijzen uit om personen, bedrijven en organisaties en projecten in het zonnetje te zetten, die nèt dat stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat werken en meedoen voor iedereen mogelijk wordt.


 

Drie categorieën
Baanbrekers reikte in drie categorieën een Participatieprijs uit. De prijs voor de Participatiepersoon is gewonnen door Caroline van der Plas, Sander Schaap en Mark Tuerlings van IngramMicro. De prijs voor de Participatieploeg werd in de wacht gesleept door MijnStijl in combinatie met het team van ASVZ Vincentius. De Participatieprijs in de categorie Participatieproject ging naar het re-integratie- en participatieproject van Dingemans Elementenbouw b.v.

Genomineerden
In totaal waren er per categorie drie genomineerden. Via de speciale website www.participatieprijs.nl kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen. De Participatieprijzen gingen uiteindelijk naar de genomineerden met het grootste aantal stemmen in hun categorie. Tijdens de stemronde, die ruim anderhalve maand duurde, werd het een ware nek-aan-nekrace tussen de kandidaten.

Dingemans Elementenbouw b.v. is de winnaar van de Participatieprijs in de categorie Participatieproject.

Dingemans Elementenbouw b.v. is de winnaar van de Participatieprijs in de categorie Participatieproject.

Participatiefeiten Dingemans Elementenbouw b.v.:

  • Nu al zeven statushouders uit Somalië en Eritrea in dienst door Huis-Opleiding-Baanproject van Baanbrekers.
  • Het team van Dingemans telt nu zestien nationaliteiten.
  • Dingemans biedt Nederlandse taalles in-company aan.
MijnStijl en Vincentius delen samen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatieploeg.

MijnStijl en Vincentius delen samen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatieploeg.

Participatiefeiten MijnStijl:

  • MijnStijl biedt als jaren duurzaam werk aan de talenten van ASVZ Vincentius (arbeidsmatige dagbesteding), die bij Baanbrekers werkzaam zijn.
  • De talenten van ASVZ Vincentius vinden het erg leuk om de producten voor MijnStijl (onder meer geschenkzeepassortimenten) samen te stellen.
  • MijnStijl vindt het verhaal achter een product erg belangrijk. Daarom werken zij graag samen met kleinere fabrikanten. En daarom proberen zij altijd de eindassemblage te laten verzorgen door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Caroline van der Plas, Marc Tuerlings en Sander Schaap van IngramMicro wonnen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatiepersoon.

Caroline van der Plas, Marc Tuerlings en Sander Schaap van IngramMicro wonnen de Participatieprijs 2018 in de categorie Participatiepersoon.

Participatiefeiten IngramMicro:

  • IngramMicro schakelt SW-medewerkers van Baanbrekers in om op locatie te werken bij het fulfilmentcenter van Bol.com. Verder zijn er vanuit Baanbrekers cleanteams (met werkplek- en magazijnopruimers) actief bij IngramMicro.
  • IngramMicro biedt kandidaten vanuit de Participatiewet nieuwe kansen op betaald werk en een nieuwe, werkzame toekomst.
  • IngramMicro laat het terreinonderhoud en de gladheidsbestrijding uitvoeren door WML Facilitair.
15okt/18

Baanbrekers reikt Participatieprijs uit

Baanbrekers reikt in november voor het eerst de Participatieprijs uit. Ook partners en klanten van WML Facilitair zijn genomineerd!

Baanbrekers doet dit om personen, bedrijven en organisaties en projecten in het zonnetje te zetten. het gaat er hierbij om dat er net dat stapje extra wordt gezet om ervoor te zorgen dat werken en meedoen voor iedereen mogelijk wordt.

Drie prijzen
“Eigenlijk reiken we drie Participatieprijzen uit”, vertelt Ahmed Kansouh, directeur van Baanbrekers. “We hebben een prijs voor de Participatiepersoon, de Participatieploeg en het Participatieproject van 2018. We hebben per categorie drie genomineerden. En iedereen kan meebepalen wie er in de prijzen valt. Van maandag 1 oktober a.s. tot en met de Dag van Respect – dat is zaterdag 10 november a.s. – kan er namelijk door iedereen worden gestemd op een speciale website: www.participatieprijs.nl. De genomineerde met de meeste stemmen, krijgt uiteindelijk de prijs.”

Wie zijn er genomineerd?

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PERSOON:

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PLOEG:

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PROJECT:

Breng je stem uit op https://www.participatieprijs.nl/breng-je-stem-uit/

29jun/18
WML Facilitair in actie voor de Taxus Taxi

Wij gaan weer inzamelen voor de Taxus Taxi

Ook dit jaar gaat het taxus snoeisel van WML Facilitair weer naar de Taxus Taxi. Voor het goede doel! Want de Taxus heeft een geneeskrachtige werking. De werkzame stof Taxol die uit het taxussnoeisel wordt geëxtraheerd wordt gebruikt voor chemotherapie.

Van taxus tot chemotherapie

Wanneer het taxussnoeisel bij WML Facilitair is opgehaald, wordt het vervoerd naar kruidendrogerij Roijkru in Oss. Eenmaal aangekomen zoeken de chauffeurs van Taxus Taxi het snoeisel nogmaals uit, zodat er zo min mogelijk verontreiniging mee de machines in gaat. Als eenmaal al het goedgekeurde taxussnoeisel is gesorteerd wordt het kort gesneden. Nadat alles door de snijmachine is geweest, wordt het materiaal gedurende 15 á 20 uur gedroogd. Eenmaal droog wordt het nogmaals gesneden. Vervolgens wordt het zuivere materiaal ingepakt en verscheept naar het oosten. Hier wordt de stof 10-deacetylbaccatine III geëxtraheerd. Deze stof is een van de begin bestanddelen van taxol. Nadat de deacetyl is omgezet naar taxol wordt de vloeistof ingepakt en wereldwijd verspreid. In de ziekenhuizen waar taxol wordt toegepast voegen medewerkers het toe aan de chemotherapie.

Terugblik
In 2017 heeft de Taxus Taxi dankzij de donaties ruim 2.200 chemotherapieën weten in te zamelen. Het doel is voor 2018 gesteld op een kleine 3.000 therapieën.

Bijzondere bijdrage
WML Facilitair levert samen met onze hoveniers graag een bijdrage aan dit mooie initiatief. Er zijn namelijk 15 volle kruiwagens taxussnoeisel nodig voor 1 chemotherapie! Wilt u ook een bijdrage leveren? Kijk dan op http://www.taxustaxi.nl/ voor meer informatie.

 

 

 

 

18jun/18

Schoonmakers in het zonnetje

De dag van de schoonmaker

Afgelopen vrijdag was het de Dag van de Schoonmaker. Een dag waarin schoonmaakbedrijven van Nederland hun krachten bundelen om zoveel mogelijk schoonmaakmedewerkers in het zonnetje te zetten. Ook WML Facilitair deed mee.

Bedankt, jij maakt het verschil!’
Dit jaar staat de Dag van de Schoonmaak in het teken van ‘Bedankt, jij maakt het verschil!’ Dag in dag uit staan schoonmaakmedewerkers klaar om een bijdrage te leveren aan een schone omgeving voor iedereen. Zij maken hét verschil en zijn hiermee ontzettend belangrijk. Daar zijn we ontzettend trots op! Daarom verdienen zij het om op deze dag, speciaal voor hen, in het zonnetje gezet te worden.

Over Dag van de Schoonmaker

De Dag van de Schoonmaker is een initiatief dat in het leven is geroepen om de schoonmaakmedewerkers van Nederland het respect en de waardering te geven die zij verdienen. Het uitganspunt is dat zoveel mogelijk schoonmaakbedrijven van Nederland zich aansluiten om de Dag van de Schoonmaker landelijk op de kaart te zetten en zoveel mogelijk schoonmaakmedewerkers in het zonnetje te zetten.