15okt/18

Baanbrekers reikt Participatieprijs uit

Baanbrekers reikt in november voor het eerst de Participatieprijs uit. Ook partners en klanten van WML Facilitair zijn genomineerd!

Baanbrekers doet dit om personen, bedrijven en organisaties en projecten in het zonnetje te zetten. het gaat er hierbij om dat er net dat stapje extra wordt gezet om ervoor te zorgen dat werken en meedoen voor iedereen mogelijk wordt.

Drie prijzen
“Eigenlijk reiken we drie Participatieprijzen uit”, vertelt Ahmed Kansouh, directeur van Baanbrekers. “We hebben een prijs voor de Participatiepersoon, de Participatieploeg en het Participatieproject van 2018. We hebben per categorie drie genomineerden. En iedereen kan meebepalen wie er in de prijzen valt. Van maandag 1 oktober a.s. tot en met de Dag van Respect – dat is zaterdag 10 november a.s. – kan er namelijk door iedereen worden gestemd op een speciale website: www.participatieprijs.nl. De genomineerde met de meeste stemmen, krijgt uiteindelijk de prijs.”

Wie zijn er genomineerd?

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PERSOON:

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PLOEG:

IN DE CATEGORIE PARTICIPATIE | PROJECT:

Breng je stem uit op https://www.participatieprijs.nl/breng-je-stem-uit/

29jun/18
WML Facilitair in actie voor de Taxus Taxi

Wij gaan weer inzamelen voor de Taxus Taxi

Ook dit jaar gaat het taxus snoeisel van WML Facilitair weer naar de Taxus Taxi. Voor het goede doel! Want de Taxus heeft een geneeskrachtige werking. De werkzame stof Taxol die uit het taxussnoeisel wordt geëxtraheerd wordt gebruikt voor chemotherapie.

Van taxus tot chemotherapie

Wanneer het taxussnoeisel bij WML Facilitair is opgehaald, wordt het vervoerd naar kruidendrogerij Roijkru in Oss. Eenmaal aangekomen zoeken de chauffeurs van Taxus Taxi het snoeisel nogmaals uit, zodat er zo min mogelijk verontreiniging mee de machines in gaat. Als eenmaal al het goedgekeurde taxussnoeisel is gesorteerd wordt het kort gesneden. Nadat alles door de snijmachine is geweest, wordt het materiaal gedurende 15 á 20 uur gedroogd. Eenmaal droog wordt het nogmaals gesneden. Vervolgens wordt het zuivere materiaal ingepakt en verscheept naar het oosten. Hier wordt de stof 10-deacetylbaccatine III geëxtraheerd. Deze stof is een van de begin bestanddelen van taxol. Nadat de deacetyl is omgezet naar taxol wordt de vloeistof ingepakt en wereldwijd verspreid. In de ziekenhuizen waar taxol wordt toegepast voegen medewerkers het toe aan de chemotherapie.

Terugblik
In 2017 heeft de Taxus Taxi dankzij de donaties ruim 2.200 chemotherapieën weten in te zamelen. Het doel is voor 2018 gesteld op een kleine 3.000 therapieën.

Bijzondere bijdrage
WML Facilitair levert samen met onze hoveniers graag een bijdrage aan dit mooie initiatief. Er zijn namelijk 15 volle kruiwagens taxussnoeisel nodig voor 1 chemotherapie! Wilt u ook een bijdrage leveren? Kijk dan op http://www.taxustaxi.nl/ voor meer informatie.

 

 

 

 

18jun/18

Schoonmakers in het zonnetje

De dag van de schoonmaker

Afgelopen vrijdag was het de Dag van de Schoonmaker. Een dag waarin schoonmaakbedrijven van Nederland hun krachten bundelen om zoveel mogelijk schoonmaakmedewerkers in het zonnetje te zetten. Ook WML Facilitair deed mee.

Bedankt, jij maakt het verschil!’
Dit jaar staat de Dag van de Schoonmaak in het teken van ‘Bedankt, jij maakt het verschil!’ Dag in dag uit staan schoonmaakmedewerkers klaar om een bijdrage te leveren aan een schone omgeving voor iedereen. Zij maken hét verschil en zijn hiermee ontzettend belangrijk. Daar zijn we ontzettend trots op! Daarom verdienen zij het om op deze dag, speciaal voor hen, in het zonnetje gezet te worden.

Over Dag van de Schoonmaker

De Dag van de Schoonmaker is een initiatief dat in het leven is geroepen om de schoonmaakmedewerkers van Nederland het respect en de waardering te geven die zij verdienen. Het uitganspunt is dat zoveel mogelijk schoonmaakbedrijven van Nederland zich aansluiten om de Dag van de Schoonmaker landelijk op de kaart te zetten en zoveel mogelijk schoonmaakmedewerkers in het zonnetje te zetten.

06apr/18

De gladheid is weer voorbij

De zon gaat weer schijnen! De eerste lente dagen hebben we achter de rug. Dit betekent niet alleen dat het onkruid weer gaat groeien en onze groenmedewerkers de handen vol hebben, dit betekent ook dat de periode van gladheidsbestrijding voorbij is.

De afgelopen maanden hebben enkele enthousiaste medewerkers zich ingezet om de bedrijfsterreinen en tuinen van onze klanten sneeuw- en ijsvrij te maken. Ze zijn 300 uur in de weer geweest. In het weekend, midden in de nacht, ze stonden altijd voor onze klanten klaar. We zetten ze daarom graag even in het (lente)zonnetje!

 

 

12mrt/18

Schoonmakers in Balade kunnen vooruit!

De schoonmakers bij Balade hebben afgelopen week geproost op de verlenging van het schoonmaakcontract. Casade heeft het contract voor de schoonmaak met maar liefst 5 jaar verlengd.

De schoonmakers van WML Facilitair werken al sinds 2012 in Balade. Balade is een multifunctioneel gebouw. Er vinden kruisbestuivingen tussen wonen, welzijn, zorg, onderwijs en kinderopvang plaats. Het gebouw is een ontmoetingsplek voor (wijk)bewoners onderling, bewoners en organisaties.

De medewerkers van WML Facilitair zorgen dagelijks voor de schoonmaak van de algemene ruimtes en kantoren. Doordat zij dit de afgelopen jaren zo goed hebben gedaan, is het contract verlengd. Bij het schoonmaakteam van Balade  is altijd ruimte voor één leerwerkplek voor medewerkers die het vak nog moeten leren of mensen die in een re-integratietraject zitten.